De voordelen van een online makelaar bij het verkopen van uw huis

2023-11-09
Redactie

De kracht van een online makelaar bij huis verkopen

Online makelaars hebben de traditionele vastgoedmarkt in een stroomversnelling gebracht. De manier waarop ze huizen verkopen heeft nieuwe mogelijkheden geopend voor verkopers. Wat maakt een online makelaar zo anders? Het belangrijkste verschil zit er in dat u zelf de bezichtigingen begeleidt en niet de makelaar. Het is de overtuiging dat u uw huis het beste kent en er daarom het meeste over kan vertellen. Doordat de online makelaar geen bezichtigingen hoeft te begeleiden, kan hij zijn diensten tegen een veel lager tarief aanbieden dan de traditionele makelaar. Wanneer u besluit uw huis te verkopen met een online makelaar, kunt u dus serieus geld besparen.

Geld besparen met een online makelaar

Ten eerste, het belangrijkste voordeel van het gebruik van een online makelaar is kostenbesparing. Traditionele makelaars rekenen doorgaans hoge commissies, vaak tot wel 2% van de uiteindelijke verkoopprijs, excusief BTW. Bij een online makelaar zijn deze kosten vele malen lager. Dit komt omdat ze geen bezichtigingen hoeven te begeleiden en hun diensten daardoor voor een veel lager, vaak vast tarief aanbieden. De besparing op de makelaarskosten lopen niet zelden op tot wel €6.000,- of meer! Die besparing kan het verschil betekenen tussen net wel of net niet die luxe keuken in uw volgende droomhuis. 

Comfort en efficiëntie: huis verkopen in de digitale wereld

Een ander voordeel van het gebruik van een online makelaar is het gemak. Alle contacten lopen via het internet of de telefoon. Inhoudelijk is de dienstverlening van de online makelaar vaak exact hetzelfde als die van een traditionele makelaar. Tenminste, als u voor een online makelaar kiest die is aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVM. Uw huis wordt op Funda geplaatst, er wordt voor u onderhandeld, er worden professionele foto's gemaakt en alles wordt juridisch vastgelegd in een koopakte. Daar waar de traditionele makelaar werkt volgens kantoortijden, is de online makelaar op slechts één klik afstand bereikbaar. Uw huis verkopen in de digitale wereld was nooit zo makkelijk! U heeft zelf de controle over de bezichtigingsafspraken, ziet de potentiele kopers en licht zelf de hoogtepunten toe van uw woning. En als u vragen heeft, staat de online makelaar altijd voor u klaar. 

Conclusie: online makelaar, de nieuwe norm

Het kiezen van een online makelaar om uw huis te verkopen is een slimme zet. U kunt comfort en efficiëntie verwachten door uw huis te verkopen in de digitale wereld. Daarnaast kunt u ook veel geld besparen zonder in te leveren op de kwaliteit van de dienstverlening. Vergeet niet dat het bij het kiezen van een makelaar, online of niet, belangrijk is om uw onderzoek te doen. Vraag een informatiegesprek aan, zoek naar recensies en referenties en zorg ervoor dat ze het soort service bieden dat bij uw behoeften past. Hoewel de vastgoedmarkt altijd in beweging is, lijkt één ding zeker: de populariteit van online makelaars zal alleen maar blijven groeien.